ОБЕЛЕЖЕН ДАН УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА

Широм Србије обележен је 7. јули Дан устанка против фашистичких окупатора у његових слугу 1941. године. Државна свечаност одржана је у Белој Цркви, питомој варошици у Рађевини, недалеко од Крупња, у меморијалном центру.

Венце пред спомен бистама Жикици Јовановићу – Шпанцу, који је испалио прве устаничке хице, и његовим саборцима, положили су Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије; делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Крупањ, представници републичког и градских одбора СУБНОР-а Србије, патриотска удружења и грађани.

У културно-уметничком програму под називом „Србија не заборавља“ учестововали су уметници Оливер Њего и Лепомир Ивковић, фолклорна група културно-уметничког друштва библиотека „Политика“ из Крупња и водитељка Ирена Јовановић.

Међу присутнима били су и представници УПВЛПС, дајући допринос, са колегама из СУБНОР Земун, обележавању 77 годишњице од почетка општенародног устанака против окупатора и његових слугу у окупраној Србији и (тада) Југославији. (З.Г.)

Оставите одговор