ЈУБИЛЕЈ МЕШОВИТОГ КАМЕРНОГ ХОРА „СМИЉЕ“

Преко деценију траје сарадања УПВЛПС са госпођом Вукицом Смиљанић и камерним саставима које предводи од великог хора до камерног ансамбла. Крајем јуна имали смо част да присуствујемо великом концерту поводом великог јубилеја Мешовитог каменог хора „Смиље“ под дирегентском палицом госпође Вукице. Хор делује у оквиру Пензионерског академског културно уметничког друштав (ПАКУД) ГЦ Београд.

Концерт је одржан у биоскопској сали Геронтолошког центра Београд на Бежанијској коси 20. јуна 2018. године.

Испред удружења пензионисаних војних летача и падобранаца Србије присуствовали су Златомир Грујић и Војислав Стојановић. У програму је учестовао и Владо Мрђа члан хора, али и члан удружења, и пилот из 7. класе ВВА, коју је завршио 1953. године.

На почетку концерта управница Радне јединице Дневни центри и клубови захвалила је члановима хора на посвећености, љубави и снази које показују и пожелела им још пуно година песме и оваквих окупљања, такође поделила им је пригодна признања.

Након тога слушаоци су имали изузетну прилику да уживају у предивним мелодијама које су интерпретирали чланови хора под надахнутим вођством госпође Вукице Смиљанић.

Извођена су дела класичне музике, популарне мелодије и шлагери у изванредном аранжману, који су присутне разгалили, и подсетили их не нека давна времена младости, безбрижности, здравља и задовољства. Извођачи су показали снагу, вољу и умеће да се не предају „терету“ година, већ да активно, смело и слободно живе пуним животом украшеним песмом, дружење и лепотом.

Испред УПВЛПС председник Златомир Грујић је честитао јубилеј и истакао величну и значај сарадње дуге преко деценију, коју красе наступи на ваздухопловним свечаностима у Земуну, Београду и селу Влакча у срцу Шумадије где је рођен први српски пилот Михаило Петровић.

Уз букет цвећа, пожелео је свима добро здравље, нове успехе и плодну сарадњу. (З.Г.)

Оставите одговор