Удружење пилота „Курјаци са Ушћа“ позива ветеране на састанак

Преносимо текст писма упућеног ветеранским удружењима са позивом на састанак, који ће се одржати у петак, 24. марта у 18.30 сати на броду "Курјака"
Поштовани,
Већина вас је упозната са проблемом опстанка нашег удружења. За оне који нису упознати, реч је о одлуци градоначелника Београда да се наш брод-седиште удружења уклони са тренутне позиције на левој обали реке Саве.
Наше удружење представља јединствено место у Републици Србији где се окупљају пилоти свих профила, љубитељи авијације и друга ветеранска удружења. Под нашим кровом била су и ветеранска удружења 63. падобранске, "Кобре", подморничари и морнари.
Покушали смо да ступимо у контакт са господином Шапићем али он тај контакт одбија, иако је упознат са значајем и радом нашег удружења.
Надаље, тражили смо помоћ и ургенцију од начелника Генералштаба, министра војног, министра за рад и борачка питања, премијерке и председника Републике Србије. Наша институционална борба траје већ пар месеци.
Једино конкретно што се десило до сада је, решење градске инспекције о уклањању брода, без икаквог предлога за нову локацију, што ће резултирати гашењем удружења.
Покушали смо да овај проблем решимо без упознавања шире јавности.
Одбили смо да се придружимо протестима сплавара.
Разлика између њих и нас је у томе што они комерцијално живе од својих сплавова а ми живимо за наше удружење, традиције и не дозвољавамо да политика уђе под наш кров.
Позивамо вас да нас подржите у овој борби и да представник вашег удружења дође у петак 24.03. у 18:30 часова на наш брод. Тада ћемо вас детаљније упознати са досадашњим и будућим корацима.
С поштовањем,
Небојша Виденовић

Оставите одговор