Обележавање годишњице Априлског рата у Иригу 5. априла 2019. године [НАЈАВА]

У петак, 5. априла 2019. године, у Иригу ће се одржати сада већ традиционална смотра ваздухопловног књижевног стваралаштва.

Тим поводом, позивамо све ваздухопловце да се окупимо испред Српске читаонице у Иригу у 10 сати.

Залагањем Општине Ириг, Команде РВ и ПВО и Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца Србије (УПВЛПС), пре три године-2016-е, простор испред Српске читаонице краси спомен плоча пилотима Шестог ловачког пука који су се храбро одупрли непријатељу у Априлском рату 1941. године.

Програм ће се одржати по следећем распореду:

- Полагање венаца код спомен-плоче пилотима Шестог ловачког пука, уз учешће представника Општине Ириг, представника Команде РВ и ПВО и 204. ваздухопловне бригаде, представника УПВЛПС, Удружења пилота "Тигрови" из Краљева и осталих ваздухопловних организација и удружења. Време: 10.00 - 10.30 часова 5. априла 2019. године. Плато испред Српске читаонице.

- Априлска смотра ваздухопловног књижевног стваралаштва: - Представљање књиге „Српско ваздухопловство у Балканским ратовима 1912- 1913“, коју је издало УПВЛПС прошле године поводом 105. годишњице завршетка балканских ратова у 100 година Великог рата. - Излагање на тему: 135. година прве ваздухопловне књиге у Србији „Шетња по облацима“ и развој писане речи и ваздухопловног књижевног стваралаштва у протеклом периоду. Време: 10.30 - 11.30 часова 5. априла 2018. године, у Српској читаоници.

Разговор. Завршетак и повратак у Београд око 12.00 часова.

Позивамо Вас да присуствујете манифестацији.