Помен на аеродрому Батајница – Дан сећања на жртве НАТО агресије

На данашњи дан пре 20 година, 24. марта 1999. године, започела је НАТО операција ваздушних удара по циљевима на територији СРЈ под називом "Савезничка сила".

У присуству свих припадника јединица са батајничког аеродрома и чланова породица настрадалих, молитвено смо се сетили наших настрадалих другова...

На 20-у годишњицу НАТО агресије, данас је на аеродрому Батајница служена Литургија и помен свим настрадалим. Припадницима војске, полиције, цивилима.

2403-24.jpg

У присуству свих припадника 204. ваздухопловне бригаде и породица погинулих, молитвено смо се сетили наших колега који животе положише у одбрани земље.

2403-7.jpg

Бригадни свештеник, јереј Предраг Докић је служио парастос испред споменика "Нико није рекао нећу".

2403-9.jpg

Након молитве, венце на споменик су положили и командант бригаде, бригадни генерал Жељко Билић и породице пилота, мајора Зорана Радосављевића и пуковника Миленка Павловића који настрадаше у ваздушним окршајима са бројчано и технолошки надмоћнијим непријатељима.

2403-5.jpg

У центру села Батајница, крај спомен плоче Зорану Радосављевићу и Миленку Павловићу, чија имена носе две главне улице у Батајници, положено је цвеће.

Након тога је у Земуну, код споменика настрадалим припадницима РВВ и ПВО у НАТО агресији одслужен помен и положени су венци.

Венце је поред представника војске, породица погинулих, локалне самоуправе и удружења, положила и делегација Удружења пензионисаних војних летача и падобранца Србије (УПВЛПС).

Да се никада не заборави...

Оставите одговор