Трагедија у нашем РВ и ПВО: Телеграм саучешћа УПВЛПС

Два пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије погинули су јуче око 9.10 часова приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке.

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО Војске Србије погинули су јуче приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.
Пилот мајор Дејан Крсник, командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног детета.
Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје деце.
УПВЛПС је упутило телеграм саучешћа Команданту и свим припадницима РВ и ПВО, као и породицама погинулих пилота. Нека им је вечна слава и хвала!

Оставите одговор