Трибина „75 година од Априлског рата“ и промоција књиге „Ваздухопловство у Априлском рату 1941“

Обавештавамо Вас да ће се у среду 8. јуна 2016. године  у 17.00 часова у Великој сали Дома ваздухоплоства у Земуну, одржати трибина под називом:

„75 ГОДИНА ОД АПРИЛСКОГ РАТА“

Како би са садашње историјске дистанце сагледали узроке и последице Априлског рата, циљеве и задатке зараћених страна, ангажоване снаге и средства, ток и исход ратних дејстава, ратне губитке, негативна понашања, позитивне примере и херојска дела југословенских пилота,001_Naslovna knj A u AR41_01на трибини ће се обавити представљање и промоција књиге:

„Ваздухопловство у априлском рату 1941“

На трибини ће говорити:

-мр Златомир Грујић, аутор књиге, о стратегијским аспектима Априлског рата.

-Војислав Стојановић, о позитивним примерима југословенских ваздухопловаца у Априлском рату и значају неговања сећања на ваздухопловне хероје из тог рата, одржавања постојећих и подизања нових спомен-обележја и о месту које имају у неговању ваздухопловних традиција.

-Милан Ракић, о књизи „Ваздухопловство у Априлском рату 1941“ и њеном месту у историографској и популарној ваздухопловној литератури.

После промоције посетиоци ће моћи да прибаве примерак књиге, на већ у УПВЛПС традиционалан начин - донацијом одређене суме новца. Такав метод омогућује да се УПВПЛС годинама уназад појављује као издавач вредних дела из ваздухопловне историје.

Најљубазније Вас позивамо да присуствујете овој манифестацији!

Оставите одговор