Удружење пилота „Курјаци са Ушћа“ тражи одбрану сплава!

Представници Удружења пилота "Kурјаци са Ушћа", који су од града добили налог да свој сплав, на коме се окупљају, преместе до 27. марта са леве обале Саве на Новом Београду, обратили су су се од прве најаве тога свим институцијама да им додели нову локацију, а на јучерашњем  састанку то су потврдили.

Они су, на састанку на броду, указали да они нису комерцијални објекат сплав, него непрофитно удружење на коме се окупљају пилоти, и да су за опстанак свог пловила добили подршку свих борачких и ветеранских удружења.

Пловило је било на левој обали Саве између Бранковог и трамвајског моста, а онда су, одлуком града, измештени на садашњу локацију.

Објекат је у власништву удружења, а купљен је добровољним прилозима чланова, јер се ради о јединственом удружењу.

Kако су истакли, упутили су дописе свим надлежним институцијама, од градских власти до министарстава одбране и за рад, борачка и социјална питања, а министар Никола Селаковић је директно упознат са тим, као и помоћник министра одбране Синиша Радовић.

На састанку је указано да ће се сачекати неколико дана, јер постоје обећања да ће се проблем покушати решити, а ако се то не деси, обратиће се медијима и најавити даље кораке.

Ако држава не препозна значај једног оваквог удружења, пилота који су се борили за ову земљу, онда ћемо се обратити медијима са конкретним подацима, најавили су они, указујући да су неприфитно удружење које нема новца да учествује на лицитацији за комерцијалну локацију на обали Саве.

Пилоти су поручили да их не интересују протести власника комерцијалних сплавова који су уз њихов, као и да њихов захтев не сме да се искористи у политичке сврхе, јер се не баве политиком.

Они су као могуће локације где би им се сплав могао преместити навели Ушће, поред седишта Речне ратне фолтиле, "Хидробазу" у Земуну, која је некад била објекат ваздухопловства, или на локацији која се договори са градским властима.

Давор Лукач

И овим путем, Удружење пензионисаних војних летача и падобранаца Србије (УПВЛПС) пружа пуну подршку колегама из братског удружења и путем нашег портала ћемо, између осталог, пратити све актуелности везане за одлуку власти Града Београда!