Честитка УПВЛПС команданту РВ и ПВО

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је јуче указе председника Републике Србије о унапређењима и постављењима на нове дужности официра Војске Србије на свечаности у Великој ратној Сали Старог Генералштаба. Уручујући им указе, Стефановић је поручио да очекује да наставе да буду предани чувари наше земље.
Указом Председника Републике, у чин генерал-потпуковника је унапрађен командант нашег вида Душко Жарковић.
Тим поводом, Удружење пензионисаних војних летача и падобранаца Србије - Ветерани РВ и ПВО, упутило је генерал-потпуковнику Душку Жарковићу телеграм у којем честита унапређење, са жељом за добрим здрављем и успехом у обављању дужности.
Генерал-потпуковник Душко Жарковић на дужности је команданта Ратног ваздухопловства и ПВО. У професионалној војној служби је од 21. јула 1990. године. У чин генерал-мајора унапређен је 14. септембра 2018. године. Завршио је Средњу војну школу 1986. године, Војну академију 1990. године, Генералштабну школу 1999. године, Генералштабно усавршавање 2006. године и Високе студије безбедности и одбране 2018. године. Био је на дужностима начелника Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије, заменик команданта Ваздухопловства и ПВО и команданта 250. ракетне бригаде.

Оставите одговор