Приказ способности, НВО Војске Србије

Председник Србије Александар Вучић, шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа, представник Његовог величанства краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и саветник за националну безбедност, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, присуствовали су данас на аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници  приказу способности, наоружања и војне опреме дела јединица Војске Србије.Приказ је започет диманичким делом на коме су представљене способности јединица Војске Србије наоружаних и опремљених најсавременијим наоружањем и опремом наше Одбрамбене индустрије у коме је учествовало око 400 припадника Министарства одбране и Војске Србије, више од 20 борбених возила и борбених система и 12 ваздухоплова Ратног ваздухопловства.Председник Вучић и шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа имали су прилику да се увере у висок ниво обучености јединица Војске Србије које су у шест секвенци приказале - извиђање борбеног распореда непријатеља, поседање ватреног положаја, ваздухопловну ватрену подршку специјалних јединица, борбено трагање и спасавање, ширу блокаду рејона и уништење терористичке групе дејством специјалних јединица.

После динамичког дела, на тактичко-техничком збору приказана су новоуведена средства наоружања и војне опреме и средства у развоју,  уз ангажовање око 150 припадника Министарства одбране и Војске Србије и више од 130 борбених возила, система наоружања, опреме као и пет ваздухоплова.