Меморијал „Пилот Михаило Петровић“ [НАЈАВА]

ОДЛОЖЕНО ЗА НЕДЕЉУ ДАНА

Поводом Дана пилота Србије и годишњице рођења наредника Михаила Петровића - нашег првог војног пилота, у суботу, 27. јуна 2020. године, на аеродрому Трстеник ће се одржати такмичење пилота.

Манифестацију која се одржава по други пут и која је замишљена да буде традиционална - те да се у ово време одржава сваке године, у сарадњи са Аеро клубом "Трстеник" организује Фондација "Пилот Михаило Петровић".

Према најавама организатора, такмичење пилота се састоји од лета по маршрути у трајању од сат времена, са четири извиђачка задатка од којих ће један бити и почасни заокрет у трајању од два минута изнад родне куће Михаила Петровића у селу Влакча. 

Временску контролу и прецизност маршруте свих посада које буду учествовале, обавиће тим искусних интернационалних судија.

Такође, према најавама, на самом аеродрому ће бити организован богат и  атрактиван летачки програм, као и изложба летелица. За посаде које буду учествовале у такмичарском делу, предвиђене су и пригодне награде, а за победничку и прелазни пехар.

Да подсетимо, прошле године је, 15. јуна на аеродрому у Смедеревској Паланци, одржан први Меморијал "Пилот Михаило Петровић". Уз велике напоре ево ове године је у најави и други, те верујемо да ће се тако успоставити и традиција у одржавању ове ваздухопловне манифестације.

Према речима организатора: "ПОЗВАНИ СТЕ - ДОБРО ДОШЛИ"!

Субота, 27. јун 2020. године, аеродром Трстеник у 10 сати. Видимо се!

ОДЛОЖЕНО ЗА НЕДЕЉУ ДАНА

Оставите одговор