УПВЛПС на свечаностима поводом Дана ослобођења Београда и Земуна у Другом светском рату

Поводом Дана ослобођења Београда и Земуна у Другом светском рату, у српској престоници је одржано низ манифестација које су својим присуством увеличали и чланови нашег Удружења.

У оквиру Манифестације "Дани слободе", која се одржава у Београду од 19. октобра до 1. новембра, 20. октобра је одржан Меморијални дефиле "Кораком победе до слободе" од Игуманове палате до Палате Албанија.

Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, те градских власти и СУБНОР-а, у свечаном дефилеу су учествовали и наши чланови, пуковници авијације у пензији Љубиша Антонијевић и Зденко Дупланчић. 

У недељу, 21.октобра 2018., у оквиру Октобарских дана сећања, одржан је парастос и положени венци на Партизанско спомен гробље (налази се уз Старо бежанијско гробље) у част жртава злогласног логора "Сајмиште".

Парастос је служио свештеник Драган Глумац, а поред представника СУБНОР-а Новог Београда, на парастосу су били и чланови нашег Удружења.

Полагањем венаца на споменик палим у народној револуцији 1941 – 1945. године, 22. октобра је обележена 74-годишњица ослобођења Земуна.

На свечаности испред Команде РВ и ПВО у Земуну, били су присутни и чланови УПВЛПС, као и Удружења војних пензионера Србије-Земун.

МР

Оставите одговор