Трибина у Музеју ваздухопловства: „У предвечерје рата“

Драги пријатељи, уважене колеге, народе ваздухопловни,

Чини ми част и пријатну обавезу да вас обавестим и још једном најљубазније позовем на трибину у вези са бомбардовањем СРЈ, те, за многе, јако давне 1999. године!

Посебно истичем и наглашавам да ће активно учешће узети и наш цењени колега, пилот авиона типа МиГ-29, Николић Небојша, који ће у форми важне, интересантне и значајне "приче из живота", на веома интересантан и пластичан начин изнети све детаље једног специфичног, сложеног, рискантног и изузетно критичног догађаја!

Да подсетим, колега Николић Небојша је један од пилота авиона типа МиГ-29 који је тог 24. марта 1999. године, погођен ракетом ВВ а затим уз помоћ сигурног катапулт седишта, успео да напусти праву буктињу од авиона, преживи страхоту и остане у животу!

Овога пута посебно апелујем на активне војне пилоте, посебно пилоте-ловце, садашње и будуће, да посете ову отворену интерактивну ваздухопловну манифестацију и да од правог хероја, "из прве руке" сазнају како у стварности изгледа један борбени задатака типа "пресретање", окончан катапултирањем и спасавањем сопственог живота!

Посебан акценат биће стављен на одсуство било какве анализе овога борбеног задатка са циљем формулисања важних закључака и корисних поука за пилотску популацију!?

Драги пријатељи, толико о томе, за сада... Идемо даље! Срдачан поздрав и свако добро! Са дужним поштовањем,

Бориша Мандић

Оставите одговор