Након летње паузе, УПВЛПС наставља са активностима

Након летње паузе, УПВЛПС наставља са редовним активностима. Иако током лета није било редовних састанака удружења, чланови су се окупљали сваког уторка у нашим просторијама у Команди РВ и ПВО, а од ванредних активности, треба истаћи обележавање 80-е годишњице од погибије пилота Бошка Петровића, којом приликом су се наши чланови окупили код стадиона ФК Партизан, где се налази спомен плоча овом нашем ваздухопловном асу.

Такође, УПВЛПС је учествовало и на обележавању Дана авијације и пилотске славе, 2. августа на аеродрому Батајница, којом приликом је и приказан део наше изложбе "Сећање на ваздухопловне жртве".

Од сутра (уторак, 5. септембар), УПВЛПС се "враћа" уобичајеној радној динамици. Састанци Извршног одбора ће се одржавати сваког уторка од 10-12 сати у нашим просторијама у Команди РВ и ПВО у Земуну, док ће се састанци Удружења, са тематским предавањима организовати сваке среде у Великој сали Команде РВ и ПВО, са почетком и 17 сати.

У месецу септембру су планиране следеће теме за предавање:

  • среда, 6. септембар (Информисање након летње паузе, текућа проблематика, Ваздухопловна хронологија за месец септембар);
  • среда, 13. септембар (Српска авијација у пробоју Солунског фронта);
  • среда, 20. септембар (Савремени војни хеликоптери);
  • среда, 27. септембар (У сусрет дану АРЈ ПВО);

Вашој пажњи препоручујемо и промоцију књиге "Ваздухопловни школски центар Краљево", аутора Фрање Фабијанеца, која ће се одржати у уторак 26. септембра, такође у Великој сали, са почетком у 13 сати.

ДОБРО ДОШЛИ!

Оставите одговор