In Memoriam, Ненад Ћулибрк и Дејан Пандуровић

Школско-борбени авион „Супер галеб Г-4“, двосед, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, срушио се у петак око 10.30 часова у рејону села Слатина, код Шапца, током извођења редовне летачке обуке.

У удесу школско-борбеног авиона „Супер галеб Г-4“ страдала су два пилота, потпуковник Ненад Ћулибрк из Команде РВ и ПВО и капетан Дејан Пандуровић из 252. школско-тренажне авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде.

Министар одбране је у оквиру својих надлежности дао налог Инспекторату одбране да изврши ванредну инспекцију, док је начелник Генералштаба Војске Србије формирао Комисију за утврђивање околности настанка ванредног догађаја, коју предводи бригадни генерал Душко Жарковић. Такође, и командант РВ и ПВО, генерал мајор Ранко Живак је у својој надлежности формирао стручну комисију која ће имати задатак да испита све околности удеса.

Потпуковник Ненад Ђуре Ћулибрк рођен je 30.9.1968. године у Вировитици. Обављао је дужност референта у Одсеку за ваздухопловну подршку Одељења за оперативне послове Команде РВ и ПВО.Slika%20Culibrk.jpgНа служби у Војсци Србије је од 20.7.1991.године.

Током војничке каријере обављао је низ дужности и више пута је награђиван и похваљиван. Потпуковник Ћулибрк био је наставник и инструктор летења, носилац је Златног летачког знака.

Потпуковник Ћулибрк је био ожењен и има двоје деце.


Капетан Дејан Анђелко Пандуровић рођен је 15.4.1978. године у Врбасу. На служби у Војсци Србије је од 2001. године.Slika%20Pandurovic.jpg

Обављао је дужност пилота, уједно наставника летења у 1. авијацијском одељењу 252. школско тренажне авијацијске ескадриле у 204. ваздухопловној бригади.

Током каријере обављао је више летачких дужности и за свој рад награђиван је и похваљиван.

Капетан Пандуровић је био ожењен и отац је двоје деце.

УПВЛПС и овим путем породицама настрадалих пилота упућује изразе надубљег саучешћа. Нека им је вечна слава и мирно и плаво небо.

Оставите одговор