Честитка УПВЛПС „ракеташима“ 250. рбр за ПВД, поводом Дана јединице

Поводом 24. новембра, Дана 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, Удружење пензионисаних војних летача и падобранаца Србије је команданту јединице упутило телеграм-честитку у којем се каже:

Поштовани господине генерале!

Испред чланова Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца Србије и лично, најсрдачније Вама, Вашим најближим сарадницима, свим припадницима Команде 250. рбр за ПВД, целокупном саставу бригаде, свим командантима, командирима, официрима, подофицирима, војницима и осталим припадницима јединица бригаде, као и ветеранима и члановима породица припадника бригаде,

Честитам Ваш велики празник: 24. новембар Дан 250. рбр за ПВД!

250Пре више од пола века - 24. новембра 1962. године, формирањем 250. рп ПВО, чије светле традиције достојно настављате, наше РВ и ПВО добило је, у то веме, најсавременији борбени систем за ПВД. Тај догађај учинио је припаднике рода АРЈ ПВО, али и све припаднике РВ и ПВО и неше земље,  срећним и поносним -   досегли смо светски врх. Ту смо и данас, ако не по материјалним средствима, оно по стручности, традицијама, борбеном искуству и несаломивом моралу. Ваша бригада је сведок жртвовања и пример војничке умешности, а на Вашој ратној застави, као и у грудима свих припадника, жаром војничког поноса и славе, вечно зрачи Орден народног хероја, заслужен резултатима у миру и јунаштвом у борби са НАТО агресором 1999. године; тај узвишени осећај даје снагу да се истраје и убудуће на својим задацима у одбрани неба Отаџбине.

Клањамо се херојским жртвама и делу припадника 250. рбр за ПВД и свих припадника нашег РВ и ПВО, Војске Србије и српског народа у борби за слободу, и одајемо им највећу почаст! Њихова имена су вечно уписана у споменару ваздухопловне хероике, у историју Србије. Вечна им слава!

Срећан празник! Срећни нам и здрави били!

Срдачно вас поздрављамо!

Председник УПВЛПС

мр Златомир ГРУЈИЋ,

пуковник авијације у пензији

Оставите одговор