Меморијални турнир „Пилот Михаило Петровић“ на аеродрому Рудине [НАЈАВА]

Поводом Дана пилота Србије, који је обележен 29. маја на Старом двору, биће организовано и такмичење пилота под називом Меморијал „Пилот Михаило Петровић“. Такмичење ће бити одржано на аеродрому Рудине у Смедеревској Паланци, у суботу, 1. јуна са почеком у 09 часова, саопштено је из Ваздухопловне фондације „Пилот Михаило Петровић“.

Како наводе, такмичење пилота одвија се по правилима летења на рути са извиђачким задацима и једним прецизним слетањем:

– На једној од етапа руте планиран је и заокрет у трајању од 2 минута изнад родне куће пилота Михаила Петровића у селу Влакча код Крагујевца. Контролу такмичења, вредновање резултата и рангирање такмичара врши искусан тим међународних ваздухопловних судија.

За све учеснике такмичења, а посебно оне најбоље пласиране, обезбеђен је фонд награда а победнику првог Меморијала „Пилот Михаило Петровић“ припада вредан и симболичан прелазни пехар.

Пилоти такмичари и организатори овим чином одају пошту и дужно поштовање првом нашем школованом пилоту и првој жртви нашег ваздухопловства – пилоту Михаилу Петровићу. –

Програм такмичења: – до 09 часова долет такмичара са матичних аеродрома, – од 09 до 09:30 часова прихват такмичара, – од 09:30 до 10:30 часова припрема за летење, – од 10:30 до 11:00 часова отварање такмичења, – од 11:30 до 13 часова извршење такмичарске маршруте, – од 14 до 14:15 часова проглашење резултата такмичења, – од 14:30 до 15:30 часова ручак, – од 15:30 часова повратак посада на матичне аеродроме

Организатори турнира су Ваздухопловни савез Србије, аеро клуб „Јасеница“ – Смедеревска Паланка и Ваздухопловна фондација „Пилот Михаило Петровић“, а како истичу из те фондације у случају сложених метео услова, резервни дан манифестације биће субота, 15. јун.

Марта ЛУТОВАЦ

Оставите одговор