Промоција књиге „Досањано небо“ [НАЈАВА]

Удружење пензионисаних војних летача и падобранаца Србије (УПВЛПС) се и ове године јавља као издавач једне лепе ваздухопловне књиге.

Наиме, у сарадњи са Клубом писаца „Вуково перо“ из Лознице, светлост дана је угледала књига „ДОСАЊАНО НЕБО“ (Истините приче и анегдоте из летачког и војничког живота навигатора) књижевника Љутомира Рундића, пензионисаног припадника РВ и ПВО (члана УПВЛПС), летача навигатора на авиону Ан-26 у 677. и 138. транспортној авијацијској ескадрили из Батајнице.

Аутор у 35 прича дочарава летачке доживљаје посаде војног транспортног авиона Ан-26, али сведочи и о времену у којем се испричано збило; то су суморне деведесете године XX века, време велике кризе, тешког живота и агресије НАТО.

Аутор врло јасно, изузетно пријемчиво, али и дискретно, на особен начин, пише и о свему ономе, што прати рад посаде једног војног транспортног авиона, и у миру и у рату. Посебна вредност прича је у описима појединих личности које аутор ословљава њиховим крштеним именима, показујући и доказујући аутентичност, истинитост и веродостојност својих казивања, и о људима и о догађајима.

Пишући о животу свагдашњем, о људима обичним, непосредним актерима живота, аутор својом књигом обогаћује ваздухопловну библиотеку.

Промоција књиге одржаће се 6. јуна 2018. године, са почетком у 17.00 часова у Дому ваздухопловства Земун.

Позивамо Вас да присуствујете промоцији.

Оставите одговор