Удес Супергалеба Г-4: Саучешће УПВЛПС породицама, команданту РВ и ПВО и целокупном саставу вида

Удружење пензионисаних војних летача и падобранаца Србије (УПВЛПС) је након ванредног догађаја у којем су настрадала двојица наших колега, породицама настрадалих пилота, команданту РВ и ПВО и свим припадницима вида упутило је саучешће у којем се каже:

Господине генерале!

Поводом погибије двојице пилота у трагичном удесу школско-борбеног авиона „Супер Галеб“ Г-4 из 204. вбр, 7. априла 2017. године,

Вама, Вашим сарадницима и саставу Команде РВ и ПВО, комаданту 204. вбр и свим припадницима бригаде, као и целокупном саставу вида,

упућујем најдубље саучешће изражавајући уверење најстаријих ваздухопловаца да је ова трагедија једна у низу од настанка нашег ваздухопловства, које узимају данак професије летача.

Породице погинулих пилота потпуковника Ћулибрк Ненада и капетана Пандуровић Дејана доживеле су неизмерни бол, вечну тугу и ненадокнадиви губитак, њима је најтеже и упућујемо им најдубље и најискреније саучешће.

Историја ваздухопловства исписана је подвизима и великим достигнућима али и крвљу погинулих летача, који су трагајући за тајнама летења и тражећи начина да пронађу начине савлађивања изазова у управљању летелицама, несебично жртвовали своје животе. Клањамо им се и изражавамо вечну захвалност!

Вама и целокупном саставу РВ и ПВО, са старошћу и искуством које носимо у своме сећању и делању, пружамо пуну подршку у решавању сложених проблема и изазова са којима се наше ваздухопловство суочава, уверени да то радите најбоље што можете и са највишом професионалном стручношћу и одговорношћу својственој ваздухопловцима.

Молимо Вас да израз наше туге за изгубљеним младим животима пилота, став наше оданости идеји ваздухопловства и љубави према РВ и ПВО, пренесете сарадницима, саставу и надређенима.

У име најстаријих војних ваздухопловаца Србије – Ветерана РВ и ПВО – чланова Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца.

Председник Мр Златомир Грујић, пуковник авијације у пензији