Промоција књиге „Пад ноћног сокола“, пуковника Славише Голубовића

Пуковник Славиша Голубовић је у Великој сали Дома ваздухопловства представио своју књигу члановима Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца Србије (УПВВЛПС)

51_resize

Kњига „Пад ноћног сокола” представљена на Сајму књига (издавач Медија центар „Одбрана”). Пуковник Голубовић је тада био командир батерије за вођење ракета славног Трећег ракетног дивизиона, којим је командовао Золтан Дани. Јединица је била нерешива енигма за снаге НАТО-а, јер су, поред „стелта”, срушили и Ф-16, који је пао поред Шапца. Њиме је пилотирао садашњи командант ваздухопловних снага Сједињених Држава генерал Дејвид Голдфејн.

53_resize

Кроз ауторизоване исповести више од 40 сабораца, сведока и америчког пилота Зелка, Голубовић је реконструисао догађаје због којих је Трећи ракетни дивизион проглашен највећим америчким непријатељем током рата у Југославији.

06_resize

Након поздравне речи потпредседника УПВЛПС Војислава Стојановића, Голубовић се обратио присутнима и објаснио мотиве за писање књиге која представља до сада најпотпуније и најстручније дело објављено на нашем језику, о дејствима јединица ПВО током НАТО агресије на нашу земљу.

17_resize

Уз богату и садржајну видео-презентацију, Голубовић је успео присутнима да приближи детаље те 27-ме мартовске ноћи од пре 18 година, када је наша ПВО успела да обори додатадашњи понос америчког РВ-"невидљиви" Ф-117.

25_resize

Сусрет са пензионисаним пилотима је био и прилика да Голубовић одговори и на нека питања која због простора нису обухваћена у књизи.

38_resize

Ово предавање је изазвало велику пажњу међу припадницима нашег Удружења.

56_resize

Након промоције књиге и потписивања појединачних примерака, чланови УПВЛПС су аутора, пуковника Славишу Голубовића, већ према традицији, угостили у нашим просторијама у Команди РВ и ПВО.

Оставите одговор