Честитка министра одбране поводом Дана војних ветерана

Свим војним ветеранима упућујем искрене честитке поводом 4. децембра – Дана војних ветерана.

10439_logo

Ове године први пут у новијој историји наше војске, као један од војних празника, у Министарству одбране и Војсци Србије установљен је Дан војних ветерана у знак сећања на дан потписивања примирја у Првом балканском рату. Настављајући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, избором овог датума за Дан војних ветерана обезбедио се континуитет са ветеранима из времена 1912. године, када је Краљевина Србија, као модерна држава, ангажовала део свог становништва у рату и све материјалне и финансијске резерве уз стварање Балканског савеза са својим суседима.

Одређивањем овог војног празника имамо дубоку усађену потребу да спасимо од заборава све оне који су учинили дела за памћење кроз културу сећања о постојаности српског народа у протеклим ратовима и за наш народ тешким временима.

Честитам вам празник, уз жељу  и у нади да се никада не понове страдања у рату и другим облицима борбених дејстава и да Министарство одбране и Војска Србије, као један од чинилаца система одбране, допринесу очувању мира како у земљи, тако и у региону и шире.

МОРС

Оставите одговор