70 година Дома ваздухопловства у Земуну

Уз пригодан културно уметнички програм у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО  обележено је 70 година постојања и рада Дома ваздухопловства. Tог дана 1945. године, наредбом врховног команданта – маршала Југославије Јосипа Броза Тита, формиран је Дом ваздухопловства Земун.

ebc8f536-57bd-11e5-98df-00163e135009

Током седам деценија стварања и развоја организоване су многобројне образовне и културно-уметничке активности у сарадњи са јединицама и установама Mинистарства одбране и Војске Србије као и са институцијама, организацијама и удружењима из грађанства. Дом ваздухопловства свој рад наставља и данас поносећи се пре свега сарадњом са Општином Земун и активностима галерије „Икар“ која се истиче изложбеним активностима високог нивоа и значајном посећеношћу.

Свечаности су присуствовали, поред команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал мајора Ранка Живака и припадника ваздухопловства и Војске Србије, и представници СО Земун, многобројних институција, школа и удружења.

МОРС