Диван гест колеге из Загреба

Данас је из Загреба нашем Удружењу стигла пошиљка од Тоше Марчетића из Секције зракопловних војних умировљеника. Као и све којима је ваздухопловство у срцу, и колеге из Загреба је погодила тужна вест о трагичној погибији четворице летача Војске Србије. Наш пријатељ Тоша, иако у деветој деценији живота, након трагичног удеса је, а с обзиром да му је дуборез хоби којим се поред вишебоја бавио и током летачке каријере, одлучио да из пијетета према жртвама овог трагичног удеса направи један дуборез, као трајно сећање на преминуле колеге...

tosa

Његова жеља је да репродукције дела буду уручене члановима породица трагично настрадалих летача, што ће наше Удружење у сарадњи са 204. ваздухопловном бригадом и учинити. Тошо-хвала ти!

Иначе, Тодор Тоша Марчетић је потпуковник авијације у пензији и један је од оснивача Секције зракопловних војних умировљеника у Загребу. Током летачке каријере, обављао је дужност штурмана на Москиту, да би након преобуке, дуги низ година, све до завршетка летачке каријере, обављао дужност пилота на транспортном хеликоптеру Ми-8. 

Оставите одговор