Симеуновић Саво

SimeunovicJPGРођен је на Савиндан 1938. године у селу Јакетићи (Братунац, БиХ), од оца Богољуба и мајке Зорке. Четири разреда основне школе завршио је у месту рођења, а четири разреда ниже гимназије са малом матуром у Сребреници и Бранковини код Ваљева 1953. године.

Потом, по конкурсу одлази у средњу ВТПШ у Рајловац код Сарајева, коју завршава 1956. године у X класи, када је произведен у чин водника ВТСл. Затим, 1960. године одлази у ВВА коју завршава 1.новембра 1963. у XV класи, када је на аеродрому Земуник промовисан у чин потпоручника авијације - смер ОЗН.

Наставио је даље усавршавање у свом домену, па је 1967. године у СССР-у завршио курс за инструментално навођење ловачке авијације, а 1975. године је у XXV класи завршио и командно-штабну академију РВ и ПВО.

Службовао је у јединицама ВОЈИН као ОЗН, а обављао је и дужности командира вода и командира чете ВОЈИН. По завршетку КША РВ и ПВО обављао је оперативне дужности у штабу команде пука ВОЈИН, а потом дужности референта за ВОЈИН у штабу команде дивизије ПВО. Затим је у Команди РВ и ПВО обављао дужност референта за оперативно позадинске послове, а потом референта у оперативном одељењу штаба Команде РВ и ПВО, са ког места је и пензионисан у чину потпуковника 31. децембра 1989. године.

За време службе у ЈНА, више пута је одликован, похваљиван и награђиван.

Сада са породицом живи у Београду.

Оставите одговор