Ракић Момчило

rakicmomcilo_zps77d1d479Рођен је 7. августа 1936. године у Српцу, Република Српска од оца Остоје и мајке Грозде. Основну школу завршио је 1948. године за 14 месеци и то у кафани (јер због ратних разарања другачије није било могуће). Гимназију је похађао у Српцу, Босанској Градишци и Бања Луци, станујући у дечјим домовима. Подофицирску школу је завршио 1956. године као Титов питомац. Након тога је 1960. године, успешно завршио и Ваздухопловно техничку академију са просеком 8,51.

Службовао је у гарнизонима Церкље, Плесо, Рајловац, Батајница, Сомбор, Тузла и Београд. Обављао је дужности командира одељења, командира вода, Инжињера пука, Главног оператера, Програмера и Програмера-организатора, Начелника одељења за софтвер, а каријеру је завршио као Начелник управе за обраду података КРВ и ПВО.

Обављао је и низ политичких дужности. Био је секретар среског комитета омладине у Српцу, секретар основних организација СКЈ у војној школи, академији и Штабу КРВ и ПВО. Био је и члан Комитета СКЈ током службовања у 184. Извиђачком пуку, ВНЦ Сомбор и 105. Извиђачком пуку. Касније је обављао дужност Председника надзорног одбора у комитету СКЈ КРВ и ПВО и представника КРВ и ПВО у социјалистичком савезу Земуна.

Живи у Земуну.

Оставите одговор