Павловић Драган

pavlovicdragan_zpsab3378b2Рођен је 3. марта 1953. године у Јакову код Београда. Економиста по образовању, радио је као руководилац у комерцијали и великопродаји многих великих трговинских система (Технохемија, Електротехна, Металсервис,…), пуних 27 година до пензионисања.

Као новинар и публициста, сарађивао је са многим домаћим листовима (Спорт, Темпо, Политикин Забавник, Галаксија, Мистерије,…). Године 1996, основао је Организацију за народну уметност и културу „Српска Фолклорна Асоцијација“ и члан је Међународне организације за народну уметност ИОВ у Аустрији. Члан је и Савеза потомака српских ратника и доброваљаца 1912-1918. године.

Од 2006. године је директор маркетинга и помоћник уредника Завичајне ревије „Хало Срем“. Сарадник редакције емисије „Знање-имање“ у три циклуса. Ожењен је Иванком, са којом има Милоша (28), апсолвента на Православном богословском факултету БУ и Милицу (27), дипломираног менаџера за културу. Служи се енглеским, немачким и руским језиком. Говори пољски језик.

Добитник је Октобарске награде Града Београда за 1989. годину, Златне медаље за заслуге у културно уметничком аматеризму, Златне значке ССРН, те Медаље за грађанске заслуге Републике Пољске.

Са породицом живи у Јакову.

Оставите одговор