Николовски Живко

NikolovskiJPG-1Рођен је 2. августа 1937. године у селу Маково, код Битоља. Потиче из сељачке породице. По националности Македонац. Малу матуру и први разред Гимназије, завршио је 1953. године у Битољу. Након тога одлази у Билећу, где 1955. године завршава ППШ. У току службовања, завршио је неколико стручних курсева, и то: МПВ, борилачки, АБХ, основни и виши падобрански курс, те једногодишњу интендантску школу за управника војничких кухиња и ресторана.

Службовао је у гарнизонима Зајечар, Бор, Никшић, Подгорица, Нови Сад, Батајница, Земун и Ниш. Обављао је дужности командира одељења, четног старешине, командира самосталног вода слагача падобрана у бригади, са које дужности одлази у пензију, 31.08.1987. године. Једном је ванредно унапређен у чин заставника I класе. Као добровољац, у саставу 63. падобранске бригаде, учесник је рата 1991. године.

Носилац је више војних медаља и одликовања. У току службовања, више пута је похваљиван и новчано награђиван. Јединица којом је командовао, више пута је била проглашавана за најбољу јединицу свог ранга.

Са супругом Вукосавом има кћер Мирјану и сина Зорана. Живи у Нишу.

Оставите одговор