Милић Милорад

miloradmilic_zps1dff58cfРођен је 25. децембра 1928. године у Пиштета, од оца Петка и мајке Видосаве, рођене Ћурић. У Шипачну је завршио основну школу, а Гимназију са великом матуром у Никшићу и Загребу. Године 1947., одлази у Панчево у ВВУ, које успешно завршава и 1. новембра 1949. године бива унапређен у официра авијације и добија звање штурмана. Дипломирао је на Правном факултету 1967. године.

У ЈНА је поред летења на школским авионима, у звању штурмана летео на Петљакову и Москиту, да би 1953. године прешао да лети на транспортне авионе. У ЈНА је био до 1964. године, када се демобилише на лични захтев у чину капетана I класе авијације и одлази на рад у београдски ЈАТ. У ЈАТ-у једно време ради као навигатор у навигацијској служби летачке оперативе и руководи том службом до одласка на преобуку за авион СЕ-210 Каравела. У школском центру ЈАТ-а завршава школовање за инжењера летача на Каравели, као и на Боингу Б-727. Постаје руководилац инжињера летача и инструктор на првом млазном авиону у цивилном путничком саобраћају код нас-Каравели. У ЈАТ-у остаје до пензионисања 25. децембра 1988. године

Живи у Београду. Ожењен је Веселином, рођеном Лакић и са њом има две кћерке, Оливеру и Снежану, те три унуке, Ану, Сању и Митру.

Оставите одговор