Дан сећања-15 година од НАТО агресије на нашу земљу

Низом комеморативних скупова широм Србије данас се, поводом 15-те годишњице почетка ваздушних напада Северноатлантске алијансе, обележава 24. март - Дан сећања на жртве бомбардовања. И Команда В и ПВО, активни и пензионисани припадници вида, на достојанствен начин су одали пошту колегама који су положили своје животе у одбрани земље. Полагању венаца је претходила комеморација одржана у Великој сали Команде, којој су поред команданта, генерал-мајора Ранка Живака и старешина Команде, присуствовали и Мирослав Јовановић, помоћник Министра одбране за политику одбране као и пензионисани припадници некадашњег РВ и ПВО, представници Удружења генерала и адмирала Србије, нашег Удружења, Удружења пилота "Курјаци са Ушћа", Музеја ЈРВ и многи други. Том приликом је на ратна дешавања од пре 15 година присутне подсетио тадашњи командант вида, Спасоје Смиљанић, генерал-пуковник у пензији. Након комеморације и полагања венаца у Галерији "Икар" Дома ваздухопловства, отворена је изложба "Сведочења-Београд, пролеће 1999." Изложба, као својеврсно визуелно подсећање на те дане од пре 15 година, настала је из сарадње Центра за фото таленте и Музеја ЈРВ. У име ове две установе, изложбу су отворили Бранислав Матијас, председник Центра за фото таленте и потпуковник Иван Укић, начелник Музеја ЈРВ.